Event / Kick-off Hedmark

 

EVENT Kick off

 

 

Menyliste  - Events- Kick-offs - øvrige arrangement 

Konsert arrangement
Vi tilbyr og skreddersyr konsertopplegg på arenaer som kan egne seg til ditt arrangement. Både inne og utescener dekoreres og pyntes til ditt tema for lansering eller happening.

 
Spennende måneskinn turer -lær om nordlyset og fullmånens kraft


Vi skreddersyr måneskinnsturer når fullmånen er på sitt sterkeste og lærer om dens mystiske kraft og egenskaper som kan påvirke mennesker og dyr på jorda. I samarbeid med naturguiden oppleves natur, mystikk og læren om den finske innvandringskulturen som har vært her siden 1620 tallet. Lær om hvordan naturen påvirker mennesket positivt.

Hundekjøring som aktivitet for grupper
I samarbeid med leverandør for hundekjøring arrangeres aktiviteten inne på Finnskogen i fine omgivelser for sikker og trygg kjøring med hundespann. Dette er en fin avkobling på konferansen til å koble ut og få nye impulser i naturen. På turene kan du velge mellom å kjøre hundespann selv eller sitte på med et storspann kjørt av våre guider.
Inkludert er veileder, spesialvogner, hjelmer og utstyr til de veltrente huskey hundene.


  

Foredrag om Unionsoppløsningen 1905 med Norgeshistorien
Arrangement mot bedriftsmarkedet, lag/foreninger og andre målgrupper.
Vi stiller opp med foredrag og bildefremvisning om bakgrunnen for Unionsoppløsningen 1905 - Norgeshistorien gjennom 300 år. (ideelt som kulturelt innslag mellom konferansepausen.
Vingerske Skarpskyttere - oppvisning i flotte uniformer anno 1808
Vingerske skarpskyttere kan opptre på ulike arenaer som f.eks ved bedriftstilstelninger i omgivelsene rundt Kongsvinger festning og Øvrebyen. Ideelt som representasjonsinnslag eller kulturelt innslag for grupper. 

  

Jonas Lies som innslag ved Øvrebyvandring i Kongsvinger

Jonas Lie gikk på frierferd fra Christiania og ektet sin kusine Thomasine Lie i Kongsvinger.

Et innslag med Jonas Lie egner seg utmerket i kombinasjon med en Øvrebyvandring. Jonas Lies nettverk av berømtheter som Ole Bull, Bjørnstjerne Bjørnson, Edvard Munch osv. besøkte Kongsvinger på  1800-tallet. Han var grunnlegger av herreklubben der berømthetene vanket. Gerhard Munthes maleri fra 1894 med "Utsikten opp Festningsgaten" er hentet fra krysset ved Herdahlsparken. Erik Werenskiold har illustrert flere eventyr med inspirasjon fra Festningsbyen. 

   

Dronning Sophie Unionsdronningen fra 1893 - 1905

Unionsdronningen kan bestilles som guide/fredsmegler el. kulturelt innslag ved arrangement.

Kong Oscar II hustru bodde på godset Skinnarbøl ved Vingersjøen i Kongsvinger i nevnte periode i unionstiden med Sverige. Dronning Sophie vil formidle om tiden på grenseslottet Skinnarbøl og hennes liv som dronning med fokus på unionstiden da hun ankom kongsvinger stasjon med plysjinnredet kongevogn. (fokus fredsmeglerrollen i 1905) Unionsmonarkene var mer populære i Norge enn i Sverige på denne tiden.Dronning Sophies utsikt. 
Vi legger opp til guidet tur opp til dronningens utsikt der hun ofte red opp med sin ponni Askeladden el. Lott på en av sine mange utflukter i villmarken på Finnskogen. Nydelig utsikt helt mot Torsby i Sverige og utover de dype finnskoger. Utflukten kombineres med historier om dronningen og pik-nik i friluft. (varighet ca. 3 -4 timer)

 


   

 

 

Helikopter flyvning ved bedriftsjubileum for ansatte.

Vi kan tilrettelegge ditt arrangement og sørge for at dine ansatte får en uforglemmelig dag med sightseeing over attraksjoner som Kongsvinger festning el. Villmarksopplevelser til egen lavvo med servering. Ved over 50 personer kan vi få til behagelige priser med vår samarbeidspartner Pegasus helikoptertjeneste.


 

 

 

Skogshuldra spillende på bratsj - huldrespill og fanteri - gamle huldersagn 

Huldra dukker opp barbeint i skjørt og kuhale, spillende og med humor forteller om sagn. Morsomt og underholdende innslag med saftige fraspark til tider og trender i vår tid..! Publikum får høre om de underjordiske huldre og de jordiske som har invadert stortinget ! (ca. 1 times varighet)

 

 

                    

 

 

Eventyrlyst - teambuilding med lek og kreativitet

Vi tilrettelegger et motivasjonsforedrag for dine ansatte/gruppe der selveste huldra er vår budbringer.

Huldra er psykolog og musikalsk og benytter eventyrene som kilde til å hjelpe oss med å løse relevante problemstillinger ved ledergruppen eller på arbeidsplassen. Egner seg meget godt i arbeidsmiljøer med stort arbeidspress og som har utfordringer i forhold til utbrenthet og /eller høyt sykefravær. De temaer som belyses i kurs og foredrag kan stimulere til snuprosesser der situasjonen har låst seg fast. Virkemiddel og innslag ved forhandlinger

hvor det trengs nye tanker og større samhandling til å komme seg videre.

Voltige oppvisning 

Ved større arrangement kan en flott akrobatisk voltige oppvisning være et spennende innslag.

Gruppen kan bringes til egen innendørs voltige-arena i Solør el. Vi kan også legge opp til egen oppvisning i nærheten til ditt arrangement. Unge jenter på hesteryggen viser sine akrobatiske ferdigheter for publikum.

 

 

Underholdningsjefen 

Foredraget Løp for livet omhandler tema utbrenthet om forebygging av utbrenthet tema stressmestring og riktig motivasjon basert på egne erfaringer fra næringslivet. Fodraget gjennomføres med gitar på armen og egenkomponerte viser - med veiledning om å holde hodet over vannet. ca. 1 times varighet.

 

 

Vikingevents med motivasjonsforedrag
Vi tilrettelegger et Vikingetun som arena og vikingeevent der vikingehistorien fra Solør med Halvdan Kvitbein - (Harald Hårfagres tipp, tippoldefar fra Grue) er bakgrunnen. Fokus vikingeaktiviteter og  motivasjonsforedrag om mot og styrke og kampen mot Glommaflommen. Vi inntar et velfortjent Vikingegilde. Vikingekrydder og mjødurt hører med og demonstrasjon av ulike vikingeaktiviteter i samarbeid med Grinder skole. Mulighet for kombinasjon av hesteridning og lære om urtedyrking fra ekspertise fra urtegård.

 


  

 

 

Spesielle anledninger; som skal feires!

Bursdag, bryllup, gutte/vennineturer, med helikopter som gave er alltid en suksess. Vi legger opp til at din merkedag vil bli husket. 
       

 Rytteren på den hvite hesten

Dette er vårt fredssymbol fra krigskampene mellom Norge og Sverige i 1808. Vi stiller opp og forteller historien om rytteren på den hvite hesten ble brukt som signal/melding av Oberst Krebs som ledet de norske styrker mot Sverige. For å avgi melding til forsvaret på Kongsvinger Festning skulle fargen på hesten være ensbetydende med krig el. fred der den hvite hesten ble benyttet som fredssymbolet. (rytter på hvit hest iført tidsriktig uniform) 

 

 

 


Bursdagsfeiring med skattejakt for små og store jubilanter

Overrask din partner med et jubileumsevent der vi kler opp jubilanten i tidsriktig uniform. Festningen vil være naturlig ramme for skattejakten og tilhørende festningshistorie- varighet avhenger av gruppens ønsker.
Det vil være anledning til fotografering av jubilanten. Egner seg for bursdagsselskap for barna der skattejakten blir en super aktivitet for de minste i bursdagsfeiringen. Vi skreddersyr pakkene.

   
Historisk tilbakeblikk
 Jakten på Festningsskatten - Familieaktivitet med barn 3 - 13 år         - m/Skattekart
(daglig fra 27. 06.08 - 31.08.08) Hovedpremieutdeling lørdag 20 september.

Jakten på Festningsskatten ble arrangert for fjerde året sommeren 2008 med Kongsvinger Festning som arena.
Totalt ca. 1.000 personer deltok i rebusaktiviteten som førte frem til et eget skattekammer. Valgfrie oppstart steder har vært  turistkontoret og Festningsmuseet på Kongsvinger festningen.
I år konkurrerte det om 21 flotte hovedpremier som sponsorleverandørene har gitt. I tillegg fikk alle deltakere store og små en egen premie - gullmedalje for skattejakten.

Hovedsponsorer var : Byen Vår og Kongsvinger Kunnskapspark, medsponsorer var følgende: Kvinnemuseet, Kongssenteret, Vinger Hotell, Sigernessjøen camping, Øvrebyen kunst & Håndverk, Vinger kirke, Gyldenborg kafe,  Zesong, Ide Skeidar, Kongsvinger Libris, Kongsvinger svømmeanlegg, Hedmark Trafikk, Villmarksriket, Glåmdalen, Amadeusparken, Skogmuseet, Nettbuss, Elkjøp, Sundehjørnet, BDO Noraudit, Fengselsutsalget, Nord-Odal kommuneskoger,
Samarbeidspartner: Kongsvinger Festningens venner, Kongsvinger festnings kommandantskap, og
Nasjonale Festningsverk.


Vi  oppfordret 1.000 skattejegere i 2008  til å løse gåten om årets Festningsskatt !

Jakten på Festningsskatten hadde innhold av ekte skattegraving, mystisk skattekammer, utforsking av spennende kassematter, vandring gjennom tunneller og rømningsveier på festningen. Det gamle leiret bydelen under festningen vil være en del av opplevelsen der det finnes serveringsmuligheter og museer som kan besøkes i tillegg til skattejakt. Historisk forankring er året 1808 da rytteren på hesten ble brukt som signal av Oberst Krebs som skulle gi festningen beskjed om kampene mot Sverige. Rytter på sort hest var ensbetydende med nederlag/tap mens rytter på hvit hest skulle signaliserer at freden var kommet. I 1808 v stod folkemassen ventende på festningsvollen og skuet mot Sverige. I det fjerne skimtet de en rytter som red på en skinnende hvit hest.........freden var kommet til Kongsvinger og Norge.

     

HOVEDPREMIER TIL UTTREKNING LØRDAG 20. SEPTEMBER 2008
Elkjøp Hitatchi 32 TV
Playstation TV - spill
Familiespill og bøker fra Kongsvinger Libris
Årskort i Kongsvinger svømmeanlegg
1 sakkosekk  og 1 stressless for barn fra Ide Skeidar
Familieårskort fra Skogmuseet
Gavekort fra Kongssenteret
Busskort fra Nettbuss
Innlandskortet for barn fra Hedmark Trafikk
Familiemiddag 4 personer fra Vinger hotell
5 klippekort i Kongsvinger svømmeanlegg
Famileårskort i Amadeusparken for 2009
Familiemiddag ved Gyldenborg

 

Mini Elvecruise med Elvekongen
Elvekongen trafikkerer på elva Vorma og Glomma fra Årnes - Nes kirkeruiner - Vormsund til Svanfoss sluser på dagsturer til Eidsvoll i sommerperioden 15. mai - 1. oktober. Nyt sommeren med et mini innlandscruise i egen restaurant og soldekk og kombiner gjerne med museumsbesøk og opplevelser.
På bestilling for grupper kapasitet 44 personer. Egen ruteplan i sommermånedene fra 17. juni - 21. august.
Bryllup, bursdagsfeiringer, selskapligheter, seminarer m.m.

 

 

Rally Sweden i Norge med etapper i februar 2013:

 

 

 

 Belønn dine ansatte med rally opplevelser bare 1 time unna Oslo.
Flere arenaer er utviklet fra Kongsvinger og Finnskogen under VM i rallykjøring med Solberg brødrene og verdens eliten. Motorsport kan gi deg og dine ansatte et kick med uttesting av fart og spenning på treningsbaner eller på de samme rallybanene som VM eliten benytter. Vi tilrettelegger dagsopplegg for grupper med rallykjøring på treningsbaner for opplevelsen sin skyld el. i kombinasjon med kurs og seminarer der rally aktiviteten gir gruppen en spennende avkopling.