Tema reiser kultur

RØROS MARKNADEN - et vintereventyr i Norge  4-dagers reise

gruppe min. 25 personer
Ca pris pr. person i dobb.rom

Det 159:e vintermarkedet innvies i Røros med folkefest og over 10.000 besøkende.
Bli med på en uforglemmelig reise til bergstaden. 19. - 24. februar fra Kongsvinger, Solør, Elverum oppover Østerdalen mot Røros.

Avreise fra Kongsvinger med buss torsdag kveld oppover Østerdalen til Savalen fjellhotell.
Fredag: Vi spiser en herlig frokost og reiser til Røros til martnan og opplever atmosfæren.
Folkelivet er enormt og mellom kl. 13.00 - 15.00 blir vi med på den særegne middagsdansen i Sangerhuset. Vi fortsetter til Finborudgården der det fortelles historier rundt leirbålet.
Påkvelden ankommer vi Savalen igjen med kveldsmåltid og sosialt samvær.
Lørdag: Vi nyter spa hotellet frem til lunsj i de flotte fjellomgivelsene.
Etter lunsj reiser vi til Røros og besøker det store messe og utstillerområdet med masse særegenheter. Rundt omkring pågår det danseoppvisninger og spillemenn fra hele Norge med folkeliv og morro. På alle kafeer oppleves en hjertelig stemning og det er fantastisk å oppleve den unike kulturarven. På kvelden serveres et fristende Østerdalsbord med de herligste lokale retter med muligheter for dans på hotellet om kvelden.
Søndag: Etter brunch kan man nyte tiden i poolen, skitur i omgivelsene. Etter lunsjtiden blir det avreise ned igjen med fine minner fra Røros traktene. 

Pris kr. 4.990 pr. person i dobbeltrom inkluderer guidet bussreise t/r, 3 netter på Fjellhotell Savalen Spa, 3 frokoster, 1 3-retters middag, 1 Østerdalsbord, 1 brunchlunch, og 1 kveldsmåltid. Dans hver kveld, og meget erfaren guide og reiseleder er med på turen. Enkeltromstillegg kr. 560.

4.990,

Barcelona arkitektur og historie 5-dagers påsketur 
avreise 22. mars 2013

Pris pr. person i dobb.rom

    
Barcelonas spektakulære arkitektur med rundreiser til vingårder og attraksjoner.Katedralen La Sagrada og Montserrat i fjellene fra Kr. 9.990,-. (fra pris eks. pr. pers i dobb.rom 5 dager fra 22. mars 2013. inkl. flyreise, busstransfer, hotellovernattinger, frokost, lunsj/middager.)
Dag1: Avreise Gardermoen - Barcelona
Busstransfer til 4* Hotel St. Moritz som ligger ved prestisjefylte motegatenog vakre jugendarkitektur. Tid til shopping og middag ved Restaurant Citrus ved Passeig de Garcia.
Dag2: Barcelona bysightseeing
Etter frokost starter halvdags sightseeing med attraksjoner som katalansk arkitektur katedralen La Sagrada Familia, Casa Batllo, Casa Mila, gotiske katedraler og opp til Montic høyden for å nyte utsikten. Avslutning i blomsterparken Park Güell med stein og mosaikk. Resten på dagen på egenhånd i borteinskvartaler med koselige butikker.
Dag 3: Bacelona og vinsmaking
Frokost på hotellet. Busstransfer til vingårdene i Penedes til Torres og Codorniu. Omvisning og prøvesmaking. Felles lunsj og etermiddagen fri i Barcelona. Felles tapas middag på kvelden i gangavstand til hotellet.
Dag 4: Utfluktstur Montserrat klosteret
Fjellet Montserrat er så vakkert med sin unike geologi at flere kunstnere har blitt inspirert.
Etter klosterbesøk blir det felles lunsj og avreise tilbake til Barcelona gjennom det vakre landskapet. Middag på El Tunnel del Port med flott utsikt over havnen og stranda. Felles transport til og fra restaurant.
Dag 5: Barcelona - Oslo
Etter frokost på hotellet blir det avreise til flyplassen og retur med fly via København til Oslo Lufthavn.
Vi tar pulsen på kulturen!

9.990.

6-dagers reise Lofoten - Det eksotiske øyriket i havet

6-dagers capris pr. person i dobb.rom

En vakker reise til Nord Norske attraksjoner og severdige øyrike der vi starter i Kiruna og tar med oss
krigshistorien på Krigsminnemuseet i Narvik på tur sørover mot Vesterålen.
Med Hurtigruten og Hurtigrutemuseet i Stokmarknes går ferden videre til nydelige Lofoten via Trollfjorden
og Svolvær. Vi føler på nordnorsk kultur og mentalitet med varme, åpenhet og bor lukseriøst i flotte rorbuanlegg. Nusfjord det gamle fiskeværet står på Unescos liste over vernede anlegg og besøker Vikingemuseet Borg. Nordnorsk kunstnerliv besøkes  bl.a. med Knut Kamsuns rike i havgapet.

Pris kr. 10.000 pr. person i dobb.rom ved 25 personer
inkl. komforrtabel turbuss t/r avtalt sted til Gardermoen – Kiruna, helturistbuss, 1 natt i delt dobbeltrom på Narvik Hotel, 3 netter i luxusrorbu-suite på Anker Brygge, 1 natt på Laponia Hotel i Arvidsjaur, 5 frokoster, 1 picnic-lunsj,  2 gourmetlunsjer, 1 vaffellunsj, 3 middager, reise med Hurtigruten Stokmarknes – Svolvær, samt retur Svolvær – Skutvik, Krigsminnemuseet i Narvik, Fiskemuseet på Å, vikingeborgen Lofotr, Sølvmuseet i Arjeplog, erfaren reiseleder på hele reisen.

 

10.000,-

Vandring i Lykia fra fjell til hav i Taurus Tyrkia fjell

8-dagers reise fra pris pr. person i dobb.rom

Opplev den praktfulle naturen i Taurusfjellene. Vi har trukket ut godbiter fra den kjente romerske handelsruten "The Lykian way". Med den flotte ranchen Berke som utgangspunkt gjør vi daglige fotturer i det fine fjell og kystlandskapet. Turen går på våren når naturen er i full blomst og på høsten når temperaturen er på sitt beste. 
Dag1: Ankomst og bli kjent Dag 2: Vandringstur i området. Dag 3: Busstur til landsbyen Ovacik med vandring fra 1200 meters høyde langs elven og skogområdet nær fjellbygden Göynük (ca 6 timer) inkludert pik nik lunsj på turen.
Dag 4: Bussutflukt til Yayla Kuzdere med vandring opp til det fantastiske fjellplatået Cukuryayla ved foten av fjellet Tahtali. Ved tregrensen går turen ned til koselige landsbyen Beycik (ca 8 timer)
Dag 5: Aktiviteter felles og individuelt Dag 6: Bussutflukt til landsbyen Ulupinar med vandring kryssing av 2 elver, og opp til fjelltoppen Chimera. Her ser vi den evige flammen. Fra fjellets indre strømmer brennende gass - en over 2000 år gammel turist attraksjon. Herfra går vi ned til landsbyen Ciralt. Deretter følger vi stranden og fjellområdet (ca 8,5 timer) pik-nik lunsj.
Dag 7: Busstransfer til Lumluca med vandring via Adrasan til fyrtårnet i Geliodonya med avslutning i landsbyen Karaöz. Deler av turen går etter den gamle handelsruten omgitt av vakre skog og fjellområder (ca 8,5 timer) pik-nik lunsj. Dag 8: Hjemreise.

Basen for turen med ranchen ligger i nærheten av Kemer med restauranter, butikker og fasiliteter.

15.653,-

Pilgrimsreise i Paulus fotspor i det vakre Tyrkia.

8-dagers ca fra pris pr. person i dobb.rom

Lille Asia var den del av Romerriket der Paulus ble født og tilbrakte stor del av sin tid som forkynner. Hans tidligere kristne odyssè førte ham til mange byer og folk i dette store området som er dagens Tyrkia. Paulus er en av de mest spennende personlighetene omtalt i Det nye testamentet. På denne turen besøker vi stedene der han grunnla de syv første kirkene og omvendte mange mennesker til den nye lære.

 

 

14.745,

Rundreise i Anatolia - en tidsreise i verdens viktigste kulturminner 

6-dagers capris pr. person i dobb.rom

Et stort antall kulturer har satt sine spor i Anatolia i Tyrkia. På denne turen opplever man høydepunktene i landets spennende historie, ser på fantastiske naturfenomen og kjente historiske minnesmerker. Man lærer om hverdagslivet og samfunnet i dagens Tyrkia. Det blir også tid for oppdagerferd på egen hånd.

Pris kr. 10.000 pr. person i dobb.rom  inkl. helpensjon

 

10.000,-

MSC Cruises Barcelona - Marokko - Tenerife -  (11 netter)
Madeira - Roma - Genova   

 CRUISE - PRIS FRA:

Reiser du på 12 dagers cruise i Middelhavet til høsten forlenger du sommerfølelsen og opplever kultur i høyklasse. Ved tidlig bestilling oppnår du priser som er rimeligere enn vanlig.
Ved anløp i Casablanca og Madeira har du veldig gode dagsutflukter i land.

Prisen * 10.160 kr pr. person helpensjon dvs. alle måltider er vist i lugartype kat 6 Arpa Viola utvendig med balkong og gjelder ved tidlig forhåndsbestilling.

      

 

 

6-dagers reise Lofoten - Det eksotiske øyriket i havet

6-dagers capris pr. person i dobb.rom

En vakker reise til Nord Norske attraksjoner og severdige øyrike der vi starter i Kiruna og tar med oss krigshistorien på Krigsminnemuseet i Narvik på tur sørover mot Vesterålen.
Med Hurtigruten og Hurtigrutemuseet i Stokmarknes går ferden videre til nydelige Lofoten via Trollfjorden og Svolvær. Vi føler på nordnorsk kultur og mentalitet med varme, åpenhet og bor lukseriøst i flotte rorbuanlegg. Nusfjord det gamle fiskeværet står på Unescos liste over vernede anlegg og besøker Vikingemuseet Borg. Nordnorsk kunstnerliv besøkes  bl.a. med Knut Kamsuns rike i havgapet.

Pris kr. 10.000 pr. person i dobb.rom ved 25 personer
inkl. komforrtabel turbuss t/r avtalt sted til Gardermoen – Kiruna, helturistbuss, 1 natt i delt dobbeltrom på Narvik Hotel, 3 netter i luxusrorbu-suite på Anker Brygge, 1 natt på Laponia Hotel i Arvidsjaur, 5 frokoster, 1 picnic-lunsj,  2 gourmetlunsjer, 1 vaffellunsj, 3 middager, reise med Hurtigruten Stokmarknes – Svolvær, samt retur Svolvær – Skutvik, Krigsminnemuseet i Narvik, Fiskemuseet på Å, vikingeborgen Lofotr, Sølvmuseet i Arjeplog, erfaren reiseleder på hele reisen.

Lofotveggen, Foto: Remi M.J. Eilertsen/ Stockshots.no


10.000,-

Drømmen om egen båtferie med mannskap i den tyrkiske skjærgården

6-dagers ca pris pr. person i dobb.rom

Båtseilasen går utifra Antalya med anløp til flotte havneanløp i skjærgården på 7-dagers båtferien.
Naturskjønne bukter, god mat og drikke, sol og bad gjør ferien noe helt utenom det vanlige.
Båten anløper antikke severdigheter og småbyer som Olympus den antikke byen, romertidens Mya opprinnelsen til julenissen St. Nicholas vugge, Simena med det romerske amfi teateret og besøk til øyer og vakre havner.
Dette er en annerledes reise med eget mannskap, og fasiliteter ombord som bar, restaurant, lugarer.

10.653,-

Golferens mekka i Belek Tyrkia - lukseriøst feriested

7-dagers capris pr. person i dobb.rom

Golferens paradis er Belek med 11 moderne golfbaner av meget høy standard med stor anerkjennelse internasjonalt. Golf kombinert med familieferie for alle passer utmerket med hoteller som har varierte aktiviteter og sentrum i Belek har shopping og kulturelle tilbud for de fleste. 
 


8.745,-

Berke ranch egen hestefarm med sol - og bad paradis 

7-dagers capris pr. person i dobb.rom

Dette er ferien for deg som liker naturopplevelser kombinert med hesteridning og aktiv ferie.
Ved Berke ranch har de 30 hester ved senteret som ligger vakkert til ved skogbryningen ovenfor Camyjuva med utsikt over appelsinlunder og blomsterenger, skog og fjell.
Ranchen er bygget i ulike stilarter med bassengområde, bar og egen restaurant. Den korte reiseavstanden til Kemer gir tilbud om shopping og flere restauranttilbud.
Hotellet har eget ridesenter med egne instruktører og både fullblods og halvblods hester for flotte rideturer. Hotellrommene er rustikke og sjarmerende med bad/wc balkong og luftkondisjonering.
Fra pris eks. 2 uker fra 6/4 - 20/4 Pris kr. 5.890 pr. person i dobb.rom  inkl. frokost


5.890,-

MSC Cruises Barcelona - Marokko - Tenerife -  (11 netter)
Madeira - Roma - Genova   

 CRUISE - PRIS FRA:

Reiser du på 12 dagers cruise i Middelhavet til høsten forlenger du sommerfølelsen og opplever kultur i høyklasse. Ved tidlig bestilling oppnår du priser som er rimeligere enn vanlig.
Ved anløp i Casablanca og Madeira har du veldig gode dagsutflukter i land.

Prisen * 10.160 kr pr. person helpensjon dvs. alle måltider er vist i lugartype kat 6 Arpa Viola utvendig med balkong og gjelder ved tidlig forhåndsbestilling.

      

ISLAND SAGAENS ØY 

Weekendreise gruppe min. 25 personer
Ca pris pr. person

Island med lavalandskap, vannfall, geysirs og kjempeglasier.
-Svømmetak i varme kilder ved den Blå Lagune

Fredag: Vi flyr med Icelandair til Keflavik, og ankommer kl. 15.40 lokal tid
***hotell Foss Lind  i Reykjavik.
Lørdag: utflukt til Gyldne Cirkelen ved Gullfossen, besøker Geysir området
og opplever vann-kast 30 meter høyt i luften. Ved Tingvalla hører vi om
sagatiden og biskopsetet Skaulholt. I sør besøker vi veskthuset Hverager∂i
og ser hvordan bananene vokser.
Søndag: Etter en tidlig frokost blir det transfer til keflavik med retur til Gardermoen.
Pris kr. 6.500 inkluderer fly t/r Gardermoen - Keflavik med Icelandair.
2 netter v/Foss Hotel lind, 2 frokoster, 1 lunsj, 2 middager, egen turbuss
m/guide på Island, heldagsutflukt til Gyllne Cirkelen busstransfer t/r
Keflavik - Reykjavik, Skandinavisk reseleder på reisen.
Enkeltromstillegg kr. 600 NOK  Pristillegg for brensel og flyplasskatt .


6.500,-

IRLANDs KULTUR - DUBLIN - CONNEMARA -        7-dagers reise 

Pris pr. person i dobb.rom

Irlands vakre landskap og irsk gjestfrihet har lokket til seg besøkende som opplever gamle tradisjoner og rik kultur. Irland er ett av verdens flest nobelprisvinnende land i litteratur. Følg oss med til det ville Connemara landskapet med sjøer og berg ved the cliffs of Moher, vandre i gatene i Dublin, og bli med på puben. Vi tar pulsen på kulturen!

Pris kr. 10.500 inkl. flyreise t/r , 6 hotellnetter ***  i dobbeltrom, frokost og middag.

Besøk ved Cliffs of Moher, Dublin Castle, Lockers Distillery, Dubliniana, Muckross House and Gardens, King Johns Castle. Båttur på floden Killarney, bilferje Killimer - Tarbert.

Buss m/aircondition i 6 dager kl. 09.00 - 17.30 of flytransfer.

Bagase service 1 veske pr. person pr. hotell.

Skandinavisk språklig lokalguide City guiding i Dublin. 

Enkeltromstillegg 1.850. Pristillegg for flyskatter og forsikringer.


10.500,

Novigrad i Kroatia v/Adriaterhavet

tilbud
pr. person i dobb.rom

 Direktefly fra Norge med Norwegian flytid ca 3,5 timer til Split.
Leilighetshotellet Castrum Novum i Novigrad i Kroatia har norsktalende hotellvert  god hotellstandard med tlf, flatskjerm TV, NRK, TV2, trådløst nettverk, egen balkong med havutsikt, rastaurant/bar, treningsrom, 20 sykler til utlån, båt/kano, egen velværeavdeling. (Castrum Novum hotel & apartments)
Frapris kr. 2.850 pr. person inkl. 7 netter i stilfulle leiligheter.
1 -2-3 romsleiligheter stue, bad, kjøkken. Pristillegg for flybillett med restplasser charter eller Norwegian